Jak funguje DPH u specializovaných produktů Vytopto s.r.o., které vyžadují odbornou montáž

Vážení zákazníci,

V rámci našeho eshopu Vytopto s.r.o. nabízíme specifické produkty jako tepelná čerpadla a klimatizace, jejichž efektivní a bezpečné fungování je závislé na správné instalaci. Proto bychom vám rádi poskytli podrobné informace o tom, jak je u těchto produktů uplatňována daň z přidané hodnoty (DPH), která se liší v závislosti na tom, zda instalaci provádíme my, nebo si ji provádíte sami.

Proč je DPH odlišná u tepelných čerpadel a klimatizací?

Naše cena za tepelná čerpadla a klimatizace na eshopu zahrnuje sazbu DPH 12 %, předpokládajíc, že zařízení montuje náš odborný tým. Tato snížená sazba je aplikována z důvodu, že montáž zajišťuje nejen správnou funkci zařízení, ale také jeho bezpečnost a efektivitu, což je podpořeno českými daňovými předpisy.

Co když si produkt instalujete sami?

Pokud jste kvalifikováni a rozhodnete se provést instalaci sami, DPH se zvýší na standardní sazbu 21 %. Toto navýšení odráží skutečnost, že transakce pak zahrnuje pouze prodej fyzického produktu bez doprovodných montážních služeb.

Jak to funguje v praxi?

  1. Při nákupu s montáží od nás:

    • Cena za tepelná čerpadla a klimatizace na eshopu je uvedena se sazbou DPH 12 %.
    • Montáž a instalace je provedena našimi techniky, což zajišťuje správnou funkčnost a bezpečnost zařízení.
  2. Při nákupu bez naší montáže:

    • Pokud si zvolíte možnost "instalace zákazníkem" při nákupu, cena produktu bude automaticky přepočtena na DPH 21 %.
    • Pro uskutečnění nákupu je nutné prokázat vaše oprávnění pro samostatnou instalaci.

Výhody profesionální instalace od Vytopto s.r.o.

Zvolit naši montáž znamená nejen využít výhodu nižší sazby DPH, ale také získat jistotu, že vaše tepelné čerpadlo či klimatizace bude instalováno správně. Toto je klíčové pro jejich optimální výkon a dlouhodobou spolehlivost. Naše technické služby jsou navrženy tak, aby zajistily vaši maximální spokojenost a pohodlí.

Děkujeme za vaši důvěru ve Vytopto s.r.o. a těšíme se na vaše další objednávky. Pokud máte jakékoliv dotazy ohledně DPH, instalace, nebo našich produktů, neváhejte nás kontaktovat. Jsme zde, abychom vám pomohli.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz